Χώρα Νάξου - Νάξος

Χώρα Νάξου
'Chora' - Νάξος
'Chora' Alberto Loyo / Shutterstock

Η Χώρα της Νάξου είναι η πρωτεύουσα, το διοικητικό κέντρο και λιμάνι του νησιού. Χτισμένη περίπου στο κέντρο της δυτικής ακτής του νησιού και σε υψόμετρο 10μ., η θέση της ταυτίζεται με αυτήν της αρχαίας πόλης της Νάξου, μέρος της οποίας βρίσκεται πια κάτω απ' τη θάλασσα. Σήμερα, η Χώρα εκτείνεται κατά μήκος της παραλίας της και γύρω απ' το λόφο του κάστρου της.

Απ' τη μία η Πορτάρα, μοναδικό όρθιο απομεινάρι του ναού του Απόλλωνα και το πρώτο πράγμα που αντικρύζει κανείς με το που μπαίνει στο λιμάνι, κι απ' την άλλη τα δαιδαλώδη σοκάκια του βενετσιάνικου κάστρου της, η γραφική Παλιά Πόλη καθώς και πλήθος ορθόδοξων και ορισμένων καθολικών εκκλησιών, όχι μόνο ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε περασμένες εποχές αλλά και τον κερδίζουν με την απαρράμιλη γραφικότητά τους.

Ancient entrance to Apollo temple, Portara, Naxos island, Greece
'Ancient entrance to Apollo temple, Portara, Naxos island, Greece' - Lemonakis Antonis / Shutterstock

Για να βρείτε τις καλύτερες επιλογές για διαμονή στη Χώρα Νάξου και σε ολόκληρο τον κόσμο, φτιάξαμε την Travelmyth, την ειδική μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με την ευρύτερη επιλογή φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Τόσο για απλές αναζητήσεις όπως για διαμονή στα Μετέωρα όσο και για πιο σύνθετες με κατηγορίες όπως για φθηνά ξενοδοχεία στη Θήβα, η Travelmyth είναι το κατάλληλο site για αναζήτηση ξενοδοχείων.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στη Χώρα Νάξου