Γαλήνη - Εγγαρές - Νάξος

Γαλήνη - Εγγαρές
'_MG_7323' - Νάξος
'_MG_7323' - Attribution: thomas molck

Φεύγοντας απ'τη Χώρα και ακολουθώντας τον δρόμο κατά μήκος των βορειοδυτικών ακτών, συναντάμε την εύφορη και καταπράσινη κοιλάδα των Εγγαρών. Το πρώτο μέρος που συναντάμε, 10 λεπτά από τη Χώρα, είναι ο οικισμός της Γαλήνης, που περιβάλλεται από την κοιλάδα. Ο οικισμός, περιτριγυρισμένος απ' τα πανέμορφα περιβόλια και τις κοιλάδες, αποπνέει μια πραγματική αίσθηση ηρεμίας και ... Γαλήνης. Οι φάρμες τις περιοχής είναι ανοιχτές για τους επισκέπτες, έπειτα από συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες. Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε το βυζαντινό μοναστήρι της Υψηλοτέρας, που στεγάζεται στον πύργο Αγγελακόπουλου.

Μετά τη Γαλήνη και σε απόσταση 7,5 χλμ απ' τη Χώρα βρίσκονται οι Εγγαρές. Χτισμένες στην ανατολική πλευρά της ομώνυμης καταπράσινης κοιλάδας, με όμορφα περιβόλια και τρεχούμενα νερά, το χωριό έχει ως χαρακτηριστικό την πετρόχτιστη πλατεία του, όπου δεσπόζει και η εκκλησία του. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τον παραδοσιακό πύργο Πραντούνα.

Για να βρείτε το ιδανικό ξενοδοχείο στη Γαλήνη και σε όλο τον κόσμο, δημιουργήσαμε την Travelmyth, την εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με μια τεράστια συλλογή φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Από αναζητήσεις απλά για ξενοδοχεία στην Άφυτο μέχρι αναζητήσεις με συγκεκριμένη κατηγορία όπως για ξενοδοχεία με πισίνα στο Μέτσοβο, η Travelmyth είναι το καλύτερο μέρος για να λάβετε προτάσεις ξενοδοχείων με βάση τα ενδιαφέροντά σας.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στις περιοχές Γαλήνη - Εγγαρές