Απείρανθος - Μουτσούνα - Νάξος

Απείρανθος - Μουτσούνα
'Naxos_20' - Νάξος
'Naxos_20' - Attribution: Amphithoe

Στη διαδρομή που διασχίζει τα χωριά της βορειοανατολικής Νάξου, γνωστά και ως σμυριδοχώρια λόγω του ορυκτού σμύριδα που βγαίνει στα ορυχεία της περιοχής, ο πρώτος και πιο ενδιαφέρον προορισμός είναι ο Απείρανθος. Χτισμένο σε αμπελόφυτες πλαγιές, αποτελεί ίσως το πιο ξεχωριστό χωριό της Νάξου λόγω της αρχιτεκτονικής, του γλωσσικού ιδιώματος, των ηθών και εθίμων, της μουσικής παράδοσης, αλλά και της καλλιτεχνικής παραγωγής.

Γνωστό στους ντόπιους Ναξιώτες ως 'τ' Απεράθου' απέκτησε το προσωνύμιο 'μαρμάρινο χωριό' λόγω των στρωμένων με μαρμαρόπλακες δρόμων και το άφθονο μάρμαρο των σπιτιών. Στον Απείρανθο υπάρχουν δύο βενετσιάνικοι οχυρωματικοί πύργοι, που ανήκαν σε λατίνους φεουδάρχες ενώ σήμερα ονομάζονται Μπαρδάνη και Ζευγωλή, με τα λιοντάρια του Αγίου Μάρκου ακόμη στις πόρτες τους. Στο γραφικό αυτό χωριό τα αξιοθέατα είναι πολλά: εκκλησίες με επάλληλα στρώματα βυζαντινών τοιχογραφιών, μουσεία όπως το μικρό Αρχαιολογικό, το Γεωλογικό και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας καθώς και 2 βιβλιοθήκες.

Ο δρόμος απ' τον Απείρανθο προς τα ανατολικά οδηγεί στο επίνειό του, την Μουτσούνα, το φυσικό λιμάνι όπου γινόταν η μεταφορά της σμύριδας την εποχή της ακμής του νησιού. Σήμερα η Μουτσούνα είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι, με ταβερνάκια στην παραλία.

Για να βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στον Απέραθο και σε όλο τον κόσμο, δημιουργήσαμε την Travelmyth, την καινοτόμα μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με ένα ευρύ φάσμα φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Από αναζητήσεις απλά για διαμονή στη Λευκάδα μέχρι αναζητήσεις με συγκεκριμένη κατηγορία όπως για ξενοδοχεία με δωμάτια με τζακούζι στο Πήλιο, η Travelmyth είναι το κατάλληλο μέρος για να βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στις συγκεκριμένες κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στις περιοχές Απείρανθος - Μουτσούνα